НАШАТА ИСТОРИЈА

Со над 25 годишно искуство, со седиште во Нухаузен, Германија, AeroHeli е компанија мајка на VIVA Helicopters, првиот оператор на комерцијални хеликоптери во Албанија.


Пилотите на VIVA, техничарите за одржување и персоналот за поддршка, сите се посветени на безбедноста и квалитетната услуга.


Хелиодромот на VIVA се наоѓа во Балдушк, на 11 километри од центарот на Тирана со објект од 10.000 квадратни метри, одобрен од AAC (Дирекција за цивилно воздухопловство). Основните услуги вклучуваат и приватна станица за гориво А1 и AV со одобрен од BP. VIVA Helicopters е присутна и во Македонија, Косово и во други земји од регионот преку свои канцеларии за врски.

КАЖЕТЕ НИ ГО ПРОБЛЕМОТ,
НИЕ ЌЕ ВИ ГО ДАДЕМЕ РЕШЕНИЕТО!

ФЛОТА

Моментно, VIVA има три хеликоптери во функција: двомоторен Eurocopter AS 355; едномоторен Eurocopter AS 350 и Robinson R-44.


Кога ќе ја побарате VIVA, ќе добиете искуство на земја и во воздух. Исто така, ќе добиете и самодоверба како резултат од летот со докажан германски воздухопловен тим.